چرا باید وب سایت فروشگاهی داشته باشیم؟
در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم چرا به یک وب سایت فروشگاهی نیاز داریم. تا چند سال پیش بازار فروش محصول و خدمات آنلاین در ایران تقریبا دست نخورده بود. مردم به ندرت اعتماد می کردند و ترجیحشان خرید از بازار و مغازه های همیشگی بود. دیجیکالا، دیوار، کافه بازار و… مربوط به همون دوره هستند.
به مرور بُعد تازهای از دنیای اینترنت برای ما روشن شد. شروع کردیم به سفارش آنلاین غذا و خرید لباس و لوازم مورد نیازمان از فروشگاه های اینترنتی. بیشتر اعتماد کردیم و متوجه یک نکته ی مهم شدیم: علاوه بر اینکه می توان اینترنتی خرید کرد؛ می توان اینترنتی فروخت!
در شرایط فعلی، کسی که هنوز وارد دنیای اینترنت نشده و یا کسی که واردش شده اما هنوز وب سایت ندارد، باخته است! و به نظرم بعد از شروع بیماری کرونا همه ما این موضوع رو به طور کامل درک کردیم.
چرا باید وب سایت فروشگاهی داشته باشیم؟
ساده بگویم چون باید در بازارِ بزرگِ اینترنت، یک مغازه برای کسب و کار خودمان داشته باشیم که با هر تعطیلی بسته نشود! اما موارد مهم دیگر این است که
- میتوانید در گوگل حضور پیدا کنید و از امکانات گوگل استفاده کنید
- تبلیغات در گوگل انجام می دهید و فروش خود را چند برابر می کنید.
- در دنیای کسب و کارتان حرفهای تر عمل میکنید و دیده می شوید.
- با راه اندازی وبسایت فروشگاهی، در بسیاری از هزینههایتان صرفهجویی میشود.
- روند فروش بسیار سریعتر اتفاق میافتد و محدودیت زمانی برای ثبت سفارش وجود ندارد
- به فرصت هایی خارج از محدوده جغرافیایی تون دسترسی پیدا می کنید.
- اعتماد مشتریانتان به شما بیشتر می شود چرا که خرید اینترنتی از یک وبسایت فروشگاهی، بسیار مطمئنتر از یک پیج اینستاگرام یا تلگرام است.
انتخاب هاست و دامنه
اولین قدم برای داشتن سایت انتخاب هاست و دامنه است.
انتخاب دامنه
دامنه ( Domain ) همان آدرسی هست که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد یک سایت می شوید مثلا www.maghazato.com ، در این آدرس maghazato نام دامنه و ir پسوند دامنه است.
برای راه اندازی وب سایت، ابتدا باید نام و پسوند دامنه خود را مشخص کنید و از طریق وب سایت هایی که خدمات ثبت دامنه انجام می دهند، دامنه مورد نظرتان را خریداری کنید.
آدرس وب سایت شما منحصر به کسب و کار شماست و هر وبسایت آدرس یکتای خودش را دارد. سعی کنید نام و پسوند مناسب و مرتبتی برای کسب و کار خود انتخاب کنید.
می توانید از وب سایت NameMesh برای انتخاب نام دامنه استفاده کنید. کلمه مد نظر خود را وارد کنید. این سایت دامنه های بسیار زیادی را مرتبط با آن کلمه لیست می کند که میتوانید از بین آن ها انتخاب کنید و یا ایده بگیرید.
انتخاب هاست و میزبان
هاست ( Host ) به زبان ساده فضایی هست که اطلاعات وبسایت شما برروی آن قرار می گیرد و شما با توجه به نیاز وبسایتتان یک هاست با ویژگیهای مشخصی از شرکتهای هاستینگ اجاره می کنید! و بخشی از منابع یک سرور به شما تعلق میگیرد و میتوانید تمام اطلاعات و فایلهای سایت خود را در آنجا قرار دهید. درست مثل اجاره یک مغازه است که شما محصولات و خدماتتان را برای ارائه به مشتری در آن قرار می دهید.
برای اطلاعات بیشتر مقاله مربوط به هاست را ببینید.
قدم بعدی در مراحل راه اندازی وب سایت ، طراحی وب سایت و انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا مناسب است.
انتخاب سیستمهای مدیریت محتوا
سیستمهای مدیریت محتوا، همان Content Management System هستند که به آن CMS هم میگویند. یک CMS برنامه ای است که به شما اجازه می دهد ساخت، ویرایش و مدیریت یک وب سایت را به آسانی و بدون دانش کد نویسی انجام دهید. وردپرس، جوملا و مجنتو از نمونههای این سیستم ها هستند.
امروزه بدون شک محبوب ترین و ساده ترین سیستم مدیریت محتوا وردپرس است و اگر در اول راه هستید به شما پیشنهاد میدهیم از آن برای وب سایت خود بهره ببرید.
وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان و متنباز است که هرکسی میتواند از آن برای راهاندازی وبسایت فروشگاهی و غیره استفاده کند. نیازی به دانش کدنویسی ندارد. قابلیت شخصی سازی بالایی دارد و برای موتورهای جستجو کاملا بهینه سازی شده است.
ساخت سایت وردپرس
برای نصب وردپرس لازم از آخرین نسخه وردپرس را از سایت فارسی وردپرس دانلود کنید و مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- وارد هاست خود شوید.
- برای وبسایت دیتابیس جدیدی بسازید.
- فایل وردپرسی که دانلود کردید را در قسمت روت هاست آپلود کنید
- آدرس وبسایت خود را در مرورگر وارد کنید تا صفحه نصب وردپرس برای شما ظاهر شود.
- اطلاعات دیتابیسی که ساخته اید را وارد کنید و به مرحله بعدی بروید.
- اکانت کاربری خود را برای مدیریت بسازید
- وارد پیشخوان وردپرس شوید.
حتما مقاله نصب وردپرس را ببینید!
قالب وب سایت
قالب وب سایت، روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس شما نصب میشود و محتوای سایت وردپرس هم، شکلِ آن قالب را به خود میگیرند.
افزونه وب سایت
برای اضافه کردن هر ویژگی به سایت خود، باید از افزونه یا «plugin» استفاده کنید. مثلاً برای سیستم ارسال پیامک به کاربر، یک افزونه ارسال پیامک لازم است؛ یا برای بررسی سئو سایت به یک افزونه سئو نیاز دارید.
بعد از نصب وردپرس باید یک قالب وردپرسی مناسب انتخاب کنید و همراه افزونه های ضروری نصب کنید. شما می توانید قالب و افزونه ها را از قفسه های ویترین مغازتو به صورت رایگان تهیه و نصب کنید.
و در آخر، در این مقاله سعی کردیم مسیر ساخت وبسایت با استفاده از وردپرس را به زبان ساده و خلاصه برایتان روشن کنیم. حتما مقالاتی که در مطلب و آخر این مقاله آوردیم مطالعه کنید و اگر سوالی داشتید از ما بپرسید. اگر قبلاً تجربه ای در این زمینه داشتهاید، حتماً تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نحوه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی – انتخاب دامنه تا قرار دادن اولین محصول
نحوه راه اندازی یک وب سایت شرکتی کوچک با وردپرس
خدمات میزبانی وب چیست و کدام یک برای شما مناسب است؟
12 نکته اساسی برای انتخاب و ثبت بهترین دامنه ممکن برای یک وب سایت
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از محتوای خوبتون 🙂
ارادت